Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

η απογοήτευση

τα χρόνια που περάσαμε καρδιά μου
κοιτώντας τα μάτια μου τα δικά σου


σαν θάλασσες με ανοιχτό γαλάζιο
τραβώντας τις αχτίδες του ηλίου

εσύ η θάλασσα η γαλήνια
εγώ ο ήλιος που φώτιζε τα νερά σου


εσύ η ελπίδα,
το πάθος το καυτό εγώ

τώρα εσύ και εγώ αγρίμια του χειμώνα
που ψάχνουν ίχνη τροφής


τώρα εσύ και εγώ χαμένα σπουργίτια
σκεπασμένα με άσπρες νιφάδες


τώρα εσύ φθινοπωρινό αεράκι
ανοιξιάτικη δροσούλα εγώ




Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΕ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΣΚΟΡΠΙΟ. ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

Ο ωροσκόπος στο Σκορπιό φανερώνει αποφασιστικότητα, αναζήτηση τελειότητας, ισχυρή θέληση και μυστικοπάθεια. Κλείνεται συνήθως στον εαυτό του και θα ανοιχθεί μόνο αφού γνωρίσει καλά τον άλλον και νοιώσει ασφαλής.Όταν παίρνει μια απόφαση κανένας δεν μπορεί να του την αλλάξει.

Έχει εξαιρετική αντοχή και δύναμη θέλησης και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Επίσης ο ωροσκόπος στο Σκορπιό βγάζει προς τα έξω το πάθος του ανθρώπου που μπορεί να φτάσει στα άκρα. Συναισθηματικά είναι θερμός και ειλικρινής απέναντι στο σύντροφο του αλλά μισεί την απιστία την οποία ποτέ δεν θα συγχωρήσει.

Διαθέτει έντονο μαγνητισμό και το μυστηριώδες και μυστικοπαθές ύφος του ελκύει τους άλλους.Επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι ζωγράφος, ποιητής, ντετέκτιβ, αστυνομικός, ενώ έχει ταλέντο στο γράψιμο στη ρητορική και στη μαγειρική.



Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τον αποφασιστικό & σκληρό χαρακτήρα.

Είναι πολύ δύσκολο για το Σκορπιό να είναι αντικειμενικός καθώς τα δικά του συναισθήματα και οι προσωπικές του εμπειρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη κρίση και τις αποφάσεις του. Υπερασπίζεται την άποψη του με πάθος και μπορεί να γίνει σκληρός γιατί περιμένει από τους άλλους να αισθάνονται και να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αυτός. Αναλύει τα γεγονότα με βάση τα δικά του βιώματα αδυνατώντας να φέρει τον εαυτό του στη θέση των άλλων. Θα κάνει ότι αποφασίσει χωρίς να μπορεί κανείς να του αλλάξει γνώμη. Ξέρει ότι η γνώμη του μετράει και δεν θα φοβηθεί να την πει.

Ο Σκορπιός δεν είναι επικοινωνιακός τύπος. Είναι εσωστρεφής, μυστικοπαθής, σοβαρός και σιωπηλός. Μυστηριώδης και απόμακρος κλείνεται στον εαυτό του έχοντας πολλά μυστικά από τους άλλους. Έχει μια ισχυρή ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια και θέλει να ανήκει κάπου. Θα ανοιχθεί μόνο όταν γνωρίσει καλά το άτομο και νοιώσει ασφαλής.

Στις αρετές του Σκορπιού συγκαταλέγονται η ισχυρή θέληση, η εμμονή και η οξύνοια του μυαλού του που πιάνει γρήγορα και την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι άφοβος και δυνατός. Τον διακρίνει ένα πείσμα να διατηρήσει αμετάβλητες τις πεποιθήσεις του, παλεύει για τα δικαιώματα του, δεν ανέχεται την ήττα.

Χαρακτηριστικό της φύσης του Σκορπιού είναι η δίψα για εξουσία, η υπερηφάνεια και ο αυτοθαυμασμός. Ο Σκορπιός υποφέρει από ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας θεωρώντας τον εαυτό του καλύτερο από τους άλλους. Έχοντας τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης, πιστεύει ακράδαντα στο ¨όλα ή τίποτα¨ και θα εμμείνει στο σκοπό του έως ότου αποκτήσει αυτό που επιθυμεί. Ζει τη ζωή του στο πλήρες.

Η αντοχή του και η δύναμη της θέλησης του Σκορπιού είναι ζηλευτή. Η ευαισθησία του, τον κάνει τον καλύτερο και πιστότερο φίλο. Μπορεί όμως να γίνει και ο χειρότερος εχθρός εκφράζοντας το μίσος τους με σκληρό και αδιάλλακτο τρόπο.
Οι Σκορπιοί μπορεί να είναι ευγενείς και ήρεμοι, μέσα τους όμως κρύβεται ένα πάθος που μπορεί να τους φτάσει στα άκρα. Κανένας δεν θα τους ήθελε σαν αντίπαλους. Έχουν μεγάλη δύναμη και ένα μαγνητισμό που υπνωτίζει. Διεισδύουν σε γεγονότα και πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι και έχουν δυνατό και ελεύθερο πνεύμα. Στους τρόπους τους υπάρχει μια δόση λαμπρότητας και μεγαλοφυΐας. Είναι φιλομαθείς, αγαπούν τη γνώση, σκέφτονται και ενεργούν αποτελεσματικά.

Στις σχέσεις τους είναι θερμοί, γενναιόδωροι και εμπνέουν αφοσίωση και πίστη στους συντρόφους τους. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση της ειλικρίνειας και μισούν τα συναισθηματικά παιχνίδια και την απιστία.

Ο πλούτος, και η υλική ευημερία παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Σκορπιού και δεν θα επέλεγε ποτέ ένα επάγγελμα που δεν θα του πρόσφερε οικονομική εξασφάλιση.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εάν θέλετε να δείξετε αγάπη, συμπόνοια, κατανόηση και φροντίδα προς τον συνάνθρωπο, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό της αιμοδοσίας.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας που ζούμε είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων που μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι' αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Ας μην βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά. Σκεφτείτε την περίπτωση που εσείς ή κάποιος συγγενείς ή φίλος χρειάζεται αίμα και κανένας συνάνθρωπος δεν βοηθάει.
Πως θα χαρακτηρίζατε εκείνον τον άνθρωπο;

Ας δίνουμε όσοι μπορούμε λοιπόν το καλό παράδειγμα. Συνήθως έτσι γίνεται. Ένας σκέφτεται και οι υπόλοιποι τον ακολουθούν.

Είναι αίσθηση κοινωνικής ευθύνης να προσφέρουμε εκεί που μπορούμε και νιώθουμε πως για όλα τα άσχημα της κοινωνίας εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και απλώνουμε μια χείρα βοηθείας και συμπαράστασης.
Άλλωστε ουδέν κακό αμιγές καλού. Δεν μας κοστίζει τίποτα και κάποιου η ζωή θα σωθεί απο τούτη την καλή μας πράξη.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Βρισκόμαστε στο έτος 2010. Η κοινωνία του σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση ενεργειακών πόρων. Παρ'ότι η κοινωνική ευημερία, όπως τουλάχοστον την αντιλαμβανόμαστε με τον δυτικό τρόπο ανάπτυξης του πολιτισμού, συνδέεται με την ικανοποίηση ολοένα και περισσότερων ενεργειακών αναγκών, κυρίως του πετρελαίου. 

Η πετρελαική κρίση όμως του 1970 και η συνεπαγόμενη αύξηση του κόστους της ενέργειας, οδήγησαν στην ορθολογική χρήση, κατανάλωση των πόρων αυτών.

Tα αστικά κέντρα συγκεντρώνουν περίπου το 80% του πληθυσμού και σε αυτά καταναλώνεται το 75% της παραγόμενης Ενέργειας, με κύριους φορείς κατανάλωσης τον κτιριακό τομέα και τις μεταφορές. Ο κτιριακός τομέας, ένας σημαντικός τομέας οικονομικής δραστηριότητας, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κατανάλωση Ενέργειας και κατ΄ επέκταση με πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και επιλογές.
Η αναγκαιότητα της Εξοικονόμησης Ενέργειας στον κτιριακό τομέα σήμερα οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες:
αφενός στην παγκόσμια ενεργειακή και τη συνεπαγόμενη οικονομική κρίση που δημιούργησε η υπερκατανάλωση πρώτων υλών (ειδικότερα του πετρελαίου), και αφετέρου στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η χρήση αυτών των πρώτων υλών, κυρίως στους ανθρώπους που ζουν στις μεγάλες πόλεις. 


Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του ενεργειακού προβλήματος, η αναγνώριση της συμμετοχής των κτιρίων στο παγκόσμιο ενεργειακό ισοζύγιο ώθησε τις προσπάθειες του κατασκευαστικού κλάδου σε έναν πιο ορθολογικό ενεργειακά σχεδιασμό των κτιρίων, αλλά και στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας και την ωρίμανση της επιστήμης οδηγηθήκαμε στην υιοθέτηση του Ενεργειακού Σχεδιασμού των κτιρίων, ή διαφορετικά του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και της Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής όπως επιστημονικά έχει επικρατήσει να ορίζεται. Απώτερος σκοπός αυτού του νέου τρόπου δόμησης είναι ο συνδυασμός των βασικών αρχιτεκτονικών αρχών κατασκευής και λειτουργίας ενός κτιρίου με το κλίμα και το περιβάλλον, έτσι ώστε να διασφαλίζονται αποδεκτές εσωκλιματικές συνθήκες θέρμανσης και φωτισμού και ταυτόχρονα να περιορίζεται η κατανάλωση Ενέργειας. Ζητούμενο συνεπώς είναι η συνολικά βέλτιστη αντιμετώπιση του πολύπλοκου συστήματος που λέγεται κτίριο, ενεργειακά, χρηστικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων ή βιοκλιματική αρχιτεκτονική αφορά το σχεδιασμό κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών – υπαίθριων) με βάση το τοπικό κλίμα, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και άλλες περιβαλλοντικές πηγές, αλλά και τα φυσικά φαινόμενα του κλίματος.


Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της οικολογικής δόμησης, η οποία ασχολείται με την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων στο επίπεδο των κτιριακών μονάδων μελετώντας τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Τη μελέτη του δομημένου περιβάλλοντος και των προβλημάτων που αυτό δημιουργεί (αύξηση θερμοκρασίας, συγκέντρωση αέριων ρύπων, δυσκολία στην κυκλοφορία αέρα) το σχεδιασμό των κτιρίων, την επιλογή των δομικών υλικών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θερμικές και οπτικές τους ιδιότητες, όσο και την τοξικολογική τους δράση.
 

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ

Υπάρχουν δύο είδη μοναξιάς. Η καλή, θετική βίωση της μοναξιάς ή η αρνητική.
Στην Αγγλία δημιούργησαν δύο λέξεις για την έννοια της μοναξιάς. Την λέξη loneliness για την αρνητική πλευρά αυτής και τη λέξη solitude για την ηδονή του να είσαι μόνος.

Κανένας ηγέτης, ηγέτης με την έννοια του θριάμβου, την έννοια της ιδιαιτερότηατας και της καινοτομίας δεν τον άφησε ανηπερέαστο η έννοια solitude. Είναι μία βασική διαδρομή για την απομομόνωση και την εύρεση του μονοπατιού της επιτυχίας.

Μόνοι λοιπόν, μπορούμε να ευχαριστηθούμε, να βρούμε τα ΘΕΛΩ μας, το δρόμο που θέλουμε να πάρει η ζωή μας έτσι ώστε αν τελείωνε σήμερα, αύριο να θέλαμε να ζήσουμε ακριβώς τα ίδια.

Έτσι θα βρούμε με ποιον τρόπο θέλουμε να αντιμεντωπίζουμε τις καταστάσεις και να μην πέφτουμε στην κατάθλιψη και την αλλαζονεία και να θυμόμαστε τα λόγια ενός μεγάλου ηγέτη, του Νίτσε: ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

AΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ:
1) τι σημαίνει το ζαβαρακατρανέμια;
2)θα είχε διαφορά αν αντί κανείς τραβάει ένα ζόρι, το σπρώχνει;
3)γιατί τα ντουλάπια στα αστυνομικά τμήματα έχουν κλειδαριές;
4)τι σημαίνει κάθομαι όρθιος;
5)αφου ο άνθρωπος προέρχεται απο τον πίθηκο, γιατίοι πίθηκοι υπάρχουν ακόμη;
6)η τσάπα-τσούλα, είναι αγρότισσα ελευθέρων ηθών;
7)ο κουτρούλης τελικά πόσους κάλεσε στο γάμο  του;
8)το @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;
9)πως λέγεται ένα αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο;
10)υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση <<γύρισες>>;
11)τα ΑΤΜ γιορτάζουν της Αναλήψεως;
12)πως πήρε το όνομα της η μακαρονάδα πουτανέσκα;
13)γιατί λέγονται πολύ-θρόνες, αφού κάθεται μόνο ένας;
14)γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες, αφού σκοτώνουν πολλούς;
15)δεν είναι σατανική σύμπτωση όποιος βρίσκεται στην τουαλέτα όταν χτυπάς να ονομάζεται <<άλλος>>;