Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εάν θέλετε να δείξετε αγάπη, συμπόνοια, κατανόηση και φροντίδα προς τον συνάνθρωπο, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό της αιμοδοσίας.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας που ζούμε είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων που μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι' αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Ας μην βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά. Σκεφτείτε την περίπτωση που εσείς ή κάποιος συγγενείς ή φίλος χρειάζεται αίμα και κανένας συνάνθρωπος δεν βοηθάει.
Πως θα χαρακτηρίζατε εκείνον τον άνθρωπο;

Ας δίνουμε όσοι μπορούμε λοιπόν το καλό παράδειγμα. Συνήθως έτσι γίνεται. Ένας σκέφτεται και οι υπόλοιποι τον ακολουθούν.

Είναι αίσθηση κοινωνικής ευθύνης να προσφέρουμε εκεί που μπορούμε και νιώθουμε πως για όλα τα άσχημα της κοινωνίας εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και απλώνουμε μια χείρα βοηθείας και συμπαράστασης.
Άλλωστε ουδέν κακό αμιγές καλού. Δεν μας κοστίζει τίποτα και κάποιου η ζωή θα σωθεί απο τούτη την καλή μας πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: